top of page

70denní test hřebců

Aktualizováno: 17. 4. 2023

V úterý 11.10. 2022 proběhl v píseckém hřebčinci záveř 70denního testu hřebců. Program byl zahájen v 10:00 a jako první byli předvedeni starší hřebci, kteří se ucházeli o zápis do plemenné knihy hřebců českého teplokrevníka.

S katalogovým číslem 1 se předvedl pětiletý hřebec Harry P z chovu a v majetku Pavla Zahoře. Tento potomek hřebce Hickstead White Z matky Maryline po Pius si možnost zápisu vysportoval v kritériích mladých koní, kde v pětileté kategorii zvítězil. Komise ve složení Jan Chýle, Zdeněk Hrnčír, Luboš Kozák, Stanislav Hošák a Richard Novák posoudila exteriér hřebce a udělila souhlas k výběru do chovu.


Harry P


Jako další byl předveden devítiletý hřebec Przedswit V MT-3/ Silvio G z chovu firmy G3 s.r.o. a v majetku Ing. Petra Galatíka (Przedswit V MT 1458 Hary x Svita po Przedswit XI-67). Tento hřebec splnil podmínky pro zápis do PKH na základě vlatsní výkonnosti v drezuře na úrovni stupně T spolu s Vandou Bělinovou v sedle. I tento hřebec obdržel výrok vybrán.


Przedswit V MT-3/ Silvio G


Staničního testu pro tříleté hřebce se zúčastnili dva zástupci plemene český teplokrevník. Oba hřebci jsou z chovu a v majetku ZH Tlumačov a oba jsou potomci hřebce Quidamo a částečně příbuzní i na straně mateřské. Závěrečná zkouška testu pro tříleté hřebce zahrnuje hodnocení exteriéru, skok ve volnosti, předvedení mechaniky pohybu pod sedlem a absolvování parkuru a skokové rady pod sedlem.

Jako třetí v pořadí se předvedl hřebec Quantanamo (Quidamo x Optima po Cannavaro, který byl hodnocen známkou za exteriér 7,58 a výkonnost 8,02.


Quantanamo


Druhý účastník staničního testu hřebec jménem Quo Vadis absolvoval závěrečnou zkoušku s celkovým výsledkem hodnocení exteriéru 7,41 a výkonnosti 7,96 bodů.


Quo Vadis


Sportovního testu pro tříleté hřebce se zúčastnilo celkem 5 hřebců. Tito hřebci absolvovali domácí přípravu a byli předvedeni na naskladnění, kontrolním dnu a při závěrečné zkoušce. S katalogovým číslem pět byl předveden hřebec Olme (Cicero van Paemel x Falmerette po Diamant de Semilly, chov:W. v.d. Mheen, majitel: JUDr. Magda Rothová, který byl velmi dobře hodnocen v rámci exteriéru 8,12 i výkonnosti 8,50 bodů.


Olme


Jako další byl předeveden hřebec Frisco ( Cantos x Harga CH po Griseldi-L, chovatel Luboš Kozák, majitel Markéta Vlčanová). Tento velmi dobře jezditelný hřebec byl hodnocen známkou 7,58 za exteriér a 8,37 za výkonnost.


Frisco


Holštýnský hřebec Callarus (Casall x Desiree I po Cancara, chov: Mariane Griehl, majitel: Sandra Tomaidesová) absolvoval závěrečnou zkoušku s celkovým hodnocením 7,98 za exteriér a 8,32 za výkonnost.


Callarus


Další předevedený hřebec Global Challenger po Global Champion TN z matky Cara Mia po Catango z chovu Jiřího Rendla obdržel velmi dobré hodnocení exteriéru 7,92 bodů a 8,26 za výkonnost.


Global Challenger


Jako devátý v pořadí se předvedl holštýnský hřebec Li-Quite (Livello x Utopia XIX po Quite Capitol z chovu Patrika Šilla a Wilhelma Koeg v majetku Luboše Kozáka mladšího. Za exteriér obdržel známku 7,85 a za výkonnost 8,2 bodů.


Li Quite


Program úterního odpoledne završili dva čtyřletí hřebci, kteří absolvovali sportovní test do kterého se kvalifikovali svými výsledky v rámci seriálu kritéria mladých koní. Jako první se předevdl holandský hřebec Number One (Diamant de Semilly x Wucinda po Heartbreaker, chov: Team Nijhof, majitel: ZH Písek) a obdržel 7,99 za exteriér a 8,05 za výkonnost.


Velmi vysoké hodnocení za výkonnost (8,57 bodů) obdržel holandský hřebec Nurado O (Grandorado TN x Fiolita O po Verdi TN, chov: Oosterbosch, majitel: Marek Klus), který byl i velmi dobře hodnocen v rámci exteriéru 7,99.


Souhrnné hodnocení tříletých hřebců

Místo

Hřebec

Exteriér

Hřebec

Výkon

Hřebec

Celkem

1.

Olme

8,12

Olme

8,50

Olme

8,31

2.

Callarus

7,98

Frisco

8,37

Callarus

8,15

3.

Global Challenger

7,91

Callarus

8,32

Global Challenger

8,09

4.

Li-Quite

7,85

Global Challenger

8,26

Li-Quite

8,03

5.

Frisco

7,58

Li-Quite

8,20

Frisco

7,98

6.

Quantanamo

7,58

Quantanamo

8,02

Quantanamo

7,80

7.

Quo Vadis

7,41

Quo Vadis

7,96

Quo Vadis

7,69

Všichni zmiňovaní hřebci úspěšně absolvovali závěrečnou zkoušku po testu hřebců a byl jim udělen výběr do plemenitby. Příští rok tedy mohou majitelé výše uvedené hřebce využívat v plemenitbě. Pouze připomínáme, že tříletí hřebci, kteří absolvovali 70denní sportovní test v rámci domácí přípravy mají výběr časově omezený na následující dva roky a musí jej potvrdit absolvováním sportovní testace v rámci KMK či následně sportovních testů.Gratulujeme všem majitelům, jezdcům i trenérům, kteří koně připravovali, protože úroveň přípravy byla na velmi vysoké úrovni a testační jezdec Václav Horký si velmi pochvaloval jezditelnost hřebců a úroveň jejich výcviku. V souborech pod článkem naleznete kompletní hodnocení hřebců a katalog všech zúčastněných.


Kompletní fotogalerii naleznete zde:


Ing. Hana Civišová PhD.


Výsledky test 11.10.2022
.pdf
Download PDF • 2.57MB

ZZV v 70dennim testu 2022
.pdf
Download PDF • 2.03MB


835 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page