top of page

Přehlídka tříletých koní se zaměřením na mechaniku pohybu 2022

Aktualizováno: 17. 4. 2023


O víkendu 23. - 25. 9. 2022 hostily středočeské Zduchovice drezurní svátek v podobě několika významných chovatelských a sportovních akcí - Finále KMK v drezuře 2022, Finále drezurního poháru a v neposlední řadě i Přehlídku tříletých koní se zaměřením na mechaniku pohybu. Jednalo se o třetí ročník této chovatelské akce, která si mezi jezdci, majiteli a chovateli našla již svou oblibu a počty přihlášených koní se rok od roku zvyšují.


V sobotu se ve zduchovické hale předvedli tříletí koně na ruce při pososuzení exteriéru a mechaniky pohybu na ruce. Komise ve složení Eva Šímáčková a Václav Horký posoudila osm tříletých koní z devíti přihlášených. Po prvním dni se do vedení na základě hodnocení exteriéru dostala klisna Deny plemene český teplokrevník po hřebci Canon z matky Sandrea po Sagitta chovatele Jiřího Boušky ze Stříbrné Skalice v majetku Desiservis s.r.o. s celkovou známkou 7,84 bodů za exteriér. Na druhém místě se umístil valach Deadpool (Don Martillo x Londonderry, chov: Ema Kopuletá, majitel: Eliška Mikešová) se známkou 7,82. Na třetím místě byla hodnocena O´Dette Ranvil (Glock´s Toto junior x Don Schufro, chov: NED, majitel: Petra Charvátová) s celkovým hodnocením exteriéru 7,57 bodů. Dále se umístili koně v tomto pořadí: Orpheusch, Sir Secret S, Chicago San - M, Angelique de Niro, No Comment D - původy naleznete v níže přiloženém katalogu.

V neděli se v pravé poledne sešli tříletí koně v hale k posouzení mechaniky pohybu pod sedlem ve skupinách po třech, resp. jedna skupina po dvou.

Na první místo se po velmi podařeném předvedení pod sedlem vyhoupla westfálská klisna Angelique de Niro po hřebci De Niro Gold z matky Avelange po Chico´s Boy chovatelky a majitelky Anny Dziuby, kterou velmi pozitivně předvedla Diana Dziuba, výsledná známka byla na úrovni 7,85 bodů. Komise posuzující mechaniku pohybu pod sedlem pracovala ve složení Eva Šímáčková, Hana Vášáryová a Kateřina Havlíčková. Na druhém místě se umístila nejlépe hodnocená klisna dle exteriéru, klisna Deny spolu s Darinou Hochmanovou s celkovým hodnocením 7,82. Petra Miki Civišová dovedla na třetí místo valacha Deadpool, který dokončil přehlídku s 7,79 bodů. Na čtvrtém místě byl dekorován valach Sir Secret - S (Secret x Dolany, chovatel: Jana Svobodová, majitel: Martina Horáková), kterého velmi dobře předvedla Dominika Nevolová a byl hodnocen celkovou známkou 7,78. Dalším svěřencem Dominiky Nevolové, který skončil na pátém místě, byl valach Chicago San - M (Chico´s Boy x Satisfaction II, chov: Ing. Monika Matoušková, majitel:Ing. Monika Malá) s výsledkem 7,76 bodů. Dále skončili koně v následujícím pořadí: O´Dette Ranvil, Orpheusch a No Comment D.

Děkujeme všem zúčastněným za pozitivní předvedení mladých koní na této přehlídce. Majitelé byli podpořeni ustájením zdarma, obdrželi krásné dekorovací předměty a kokardy. Díky také všem komisařům, kteří hodnotili tyto pohybově nadané mladé koně a doufáme, že tento ročník uvidíme příští rok v soutěžích KMK.


Za RPK ČT Ing. Hana Civišová, PhD.


Angelique de Niro

Deny

Deadpool

Hodnotící komise


Protokol přehlídky tříletých koní_Zduchovice_2022
.pdf
Download PDF • 200KB


Katalog přehlídka tříletých koní 2022
.pdf
Download PDF • 1.03MB


125 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page