top of page

Přehlídka výkonných koní Borová

Stejně jako KMK ve všestrannosti i tato přehlídka měla jistou odmlku v posledních třech letech, a tak ji chovatelé a majitelé koní plemene český teplokrevník s velkým nadšením kvitovali. Vzhledem k tomu, že se závodů všestrannosti účastní velké procento koní českého chovu, účast na přehlídce byla enormně vysoká.

Komise ve složení Ing. Hana Civišová, Ph.D. a Martina Kůstková posoudili celkem 39 koní plemene český teplokrevník. Přehlídka probíhala na drezurním obdélníku u rybníka v neděli dne 12. 9. 2021. Komise posoudila exteriér a udělila známky za typ, exteriér a fundament. Tyto exteriérové ukazatele se následně zprůměrovali s výsledkem drezurní zkoušky a bylo stanoveno výsledné pořadí. Asociace svazů chovatelů ČR z. s. a spolek Český teplokrevník podpořili majitele zúčastněných koní příspěvkem 1000 Kč na dopravu koní na přehlídku. Dále byla pro vítěze připravena deka a poháry pro první tři umístěné. Nejúspěšnější chovatelkou přehlídky se stala paní Alice Hovjacká, která ve finálové pětici měla dokonce dva odchovance, vítěze a další velmi dobře hodnocené koně odchovala JS Valdštejnská Obora.

Vítězem přehlídky výkonných koní se stal šestiletý hřebec Lotus Palita po hřebci Lantino z holštýnské matky Palita po Carry (Coronado) chovatele JS Valdštejnská Obora a majitelky Ing. Adély Svobodové. Tento velmi elegantní a líbivý hřebec vynikal nejen svým typem a exteriérem, ale taktéž mechanikou pohybu zejména v klusu a ve cvalu.


Na druhém místě byla dekorována klisna Derylyn (ČT, Lyjanero x Deryna po Long Meadows, chov a majitel: Alice Hovjacká). Tato osmiletá klisna českého teplokrevníka disponuje velmi dobrým typem, rámcem a celkově je velmi souladná.


Pohár za třetí místo obdržela klisna Linzi (ČT, Lantino x Cera po Cartouche, chov a majitel: Jaroslav Adamec), která se účastnila finále KMK šestiletých a obsadila druhé místo. Přední umístění na přehlídce vybojovala zejména mechanikou pohybu a typem.


Na čtvrtém místě se umístil sedmiletý hřebec Laidal (ČT, Lyjanero x Idea po Marobud, chov a majitel: Alice Hovjacká). Další elegantní hřebec v dobrém typu, delšího rámce a korektního exteriéru zajisté udělal své chovatelce radost.


Na pátém místě byla dekorována pětiletá klisna Quida (ČT, Quentino x Dareba po Dantes, chov: Ing Petr Rydval, majitel Ing. Patrik Sukdolák). Tato rámcová klisna je ve velmi dobrém typu, celkově souladných linií.



Komise závěrem konstatovala, že všichni předvedení koně byli velmi dobře upraveni, ve velmi dobré kondici a doufáme, že i v příštích letech bude zájem o tento typ přehlídky stejně vysoký. Gratulujeme umístěným a zde pod článkem naleznete kompletní výsledkovou listinu a katalog koní plemene český teplokrevník.

Ing. Hana Civišová, Ph.D.


Katalog koní ČT Borová 2021
.pdf
Download PDF • 237KB

Výsledková listina Přehlídka výkonných koní Borová 2021
.pdf
Download PDF • 151KB

76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page