top of page

Začínají první letošní ZZV tříletých klisen

Aktualizováno: 24. 11. 2022

První zkoušky výkonnosti tříletých klisen proběhli v ZH Písek dne 18.8.2022. Všechny zúčastněné klisny mohli diváci vidět při dopolední přehlídce tříletých klisen, takže bylo rozhodně nač se těšit. Před komisi ve složení : Civišová, Lacina, Horký se při skoku ve volnosti a pod sedlem předvedlo celkem 10 klisen.

Vítězkou zkoušek s celkovou známkou 8,55 bodu se stala klisna 22/106 Coca Cola N (Chico´s Boy x Elmero B), pocházející z chovu paní Evy Šimáčkové v Nebanicích. Klisna komisi zaujala zejména stylem a technikou skoku, devítkou byla hodnocena od všech komisařů také za předvedení pod sedlem v drezurní úloze. Komise ocenila i pracovní ochotu a charakter klisny, takže si právem zasloužila zápis do akceleračního programu.

Coca Cola N


Dobré hodnocení měla i klisna 18/677 Garsilia (Cassilius x Silvio II), která krom kvalitního exteriéru (3.místo na oblastní přehlídce), získala i druhé místo na zkouškách výkonnosti a celkové hodnocení 8,34 bodu. Vysokými známkami byla od komisařů hodnocena zejména za mechaniku pohybu v klusu a ve cvalu. Dílčí známku 8,5 získala i za skokové schopnosti.

Garsilia

Třetí nejlépe hodnocenou klisno byla komisaři vyhodnocena 18/673 Andělka (Cassilus x Aldan). Tato ryzka se umístila na 5.místě v oblastní přehlídce klisen českého teplokrevníka a její celkové hodnocení navýšily zejména známky za skokové schopnosti. Výsledná známka činila 7,88 bodu. Gratulujeme chovateli obou předvedených klisen, kterým je pan Kříž z Hrbova u Netolic, k vynikajícím výsledkům.

Andělka


Protokol :


_zaznam_souhrnpisek
.pdf
Download PDF • 1.98MB

_protokolpisek
.pdf
Download PDF • 2.66MB


Text: Veronika Konvalinková

Fotografie : Martina Kůstková - odkaz na fotogalerii ZDE

242 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page