top of page

ZVK v Kuníně s rekordním hodnocením

Aktualizováno: 17. 4. 2023

V úterý 6.9.2022 uspořádala Stáj Kubrický zkoušky výkonnosti tříletých klisen. Před komisi ve složení : Stanislav Hošák, Richard Novák a Pavel Holešovský bylo předvedeno 11 klisen.


Vítězkou zkoušek se stala 79/753 Cookie (Quaid x Cascar), která již na svodu vynikla velmi dobrým typem, ušlechtilostí a prostorným krokem i klusem. Za exteriér získala celkovou známku 8,06 bodu. Na zkouškách své kvality jen potvrdila a komise ,,devítkou" rozhodně nešetřila. Nejlépe byla oceněna pracovní ochota a charakter při drezurní úloze (9,5-9,0-9,0) , klisna rovněž zaujala mechanikou pohybu ve cvalu, kde shodně získala devítky od všech komisařů a i skok ve volnosti se klisně nadmíru vydařil. Za skokové schopnosti inkasovala třikrát známku 9,0 a za styl skoku pak 9,0-9,0-8,5. Celkové hodnocení výkonu klisny bylo velmi zdařilých 8,71 bodu. Gratulujeme panu Janu Kubrickému ke kvalitnímu odchovu a velmi dobré přípravě klisny na zkoušky.

Jako druhá zaujala komisi klisna Aqua Dula Z (Aristo Z x Graf Quidam). Při svodu komise shledala u klisny drobné výhrady k exteriéru a ohodnotila ji známkou 6,5 bodu. Při výkonnostních zkouškách klisna své hodnocení vylepšila. Klisna podala velmi vyrovnaný výkon na dobré úrovni. Při hodnocení mechaniky pohybu komise ocenila pravidelný, kráčivý, prostorný krok (8,0-8,5-8,5) a rovněž předvedla i dobrou jezditelnost při drezurní úloze, kde od všech komisařů získala 8,5 bodu. Výsledné hodnocení této ryzky bylo 8,15 bodu.


Jako třetí zaujala svým výkonem klisna českého teplokrevníka 90/788 Chelsea. Tato hnědka z chovu pana Míčka zkouškách ukázala velmi dobrou mechanikou pohybu v klusu i ve cvalu, za což byla shodně hodnocena komisí známkou 8,5 bodu. Rovněž byl dobře hodnocen skokový projev. Klisna získala známky 8,5-8,5-8,0 za skokové vlohy. Celkový verdikt pro klisnu zněl pěkných 8,01 bodu a zápis do akceleračního programu tedy unikl opravdu pouze o kousek.


Všechny ostatní klisny podaly velmi dobrý výkon a byly zapsány do hlavní plemenné knihy s hodnocením 7,91 až 7,48 bodu za výkon. Na závěr mi dovolte výzvu (prosbu) pro přítomné diváky, majitele a chovatele klisen. Pokud máte k dispozici fotografie ze ZVK v Kuníně, budu velice ráda za jejich zaslání (na email: veroa@seznam.cz ) a možnost doplnění k článku.


Níže je ke stažení souhrnný záznam a protokol ze zkoušek.


Text : Veronika Konvalinková

_zaznam_souhrnkunin
.pdf
Download PDF • 1.80MB

_protokolkunin
.pdf
Download PDF • 2.17MB

213 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page