top of page

Finále KMK 2023 - pozvánka a katalog

Aktualizováno: 1. 9. 2023


Wrangler ZH - šampion KMK 2022 6letých hřebců a valachů

Zemský hřebčinec Písek společně s Asociací svazu chovatelů koní České republiky vás zvou na Finále Kritéria mladých koní (KMK) ve skocích. Program začal již dnes (čtvrtek 31.8.2023) zahajovacími tréninky.


Letošní cyklus KMK odstartoval 15. května právě v Písku, pokračoval kvalifikačními koly v Čechách i na Moravě. V Písku nakonec také vrcholí a bude jistě atraktivní událostí i pro širokou veřejnost. První kola začínají v pátek 1. září od 9:00 na venkovním kolbišti, kde se postupně předvedou čtyř až šestileté klisny, hřebci a valaši. Celodenní program zakončí od 18:00 tradiční soutěž ve skoku ve volnosti tříletých klisen v kryté jízdárně. Také v sobotu poběží program po celý den. Po skončení dané kategorie vždy proběhne slavnostní vyhlášení a dekorování nejlepších šampionů KMK ročníku 2023.


V neděli se bude pozornost chovatelů upínat k celostátní přehlídce tříletých klisen a hříbat českého teplokrevníka. Účastníci byli vybráni z oblastních přehlídek dle klíče stanoveného RPK. Od 10:00 bude na předvadišti probíhat přehlídka klisen s hříbaty českého teplokrevníka - nejprve klisničky, následně hřebečci. Od 13:00 budou předváděny na trojúhelníku tříleté klisny, po vyhodnocení bude slavnostně vyhlášena nejlepší šampionka a vícešampionka tříletých klisen ČT. Přestávky budou vyplněny doprovodným programem pro diváky. ASCHK ČR věnuje do každé kategorie dotaci ve výši 30 000 Kč plus je pro všechny účastníky připravena podpora cestovného ve výši 8 Kč/km. Další podrobnosti o akci naleznete v přiloženém rozpisu.


Těšíme se na setkání s vámi při tomto jedinečném chovatelském víkendu.


Veronika Konvalinková



 

KATALOG KMK a PŘEHLÍDKA 3.9.2023:

Katalog finále KMK 2021
.pdf
Stáhnout PDF • 3.21MB

ROZPIS FINÁLE KMK :

finale_kmk_2023-2docx-rozpis-pisek
.pdf
Stáhnout PDF • 1.06MB

KATALOG SKOK VE VOLNOSTI :

Skok ve volnosti katalog
.pdf
Stáhnout PDF • 463KB

288 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page