top of page

I. Předvýběr hřebců - Písek

Aktualizováno: 17. 4. 2023


Depay (foto : Svatava Zaplatilová)


Ve čtvrtek 26.1.2023 se předvýběr hřebců přesunul do areálu ZH Písek. Vzhledem k velmi kluzkému povrchu na venkovním předvadišti se celá akce konala v písecké hale. Zázemí pro diváky i koně bylo perfektně připraveno a všichni tak mohli s nadšením sledovat výkony mladých koní.


Před zahájením předvádění mladých hřebců na tvrdém podkladu byli posouzeni a přeměřeni starší hřebci. Plemenný hřebec Zambesi ( Heartbreaker x Calvaro Z) bude chovatelům v ZH Písek k dispozici formou inseminace čerstvým spermatem. Druhým hřebcem, na kterého se drezurní chovatelé mohou těšit je vraník Depay (Don Joe x Hohenstein I), kterého představili zástupci stáje ArtDressage Stable.


Sekci drezurních hřebců reprezentovali hannoverský hřebec Valentino (Vaderland x Dancier) a westfálský Zeylon ( Zackerey x Rivero III). Oba hřebci dostali doporučení do II. Předvýběru. Mezi skokovými hřebci předvedlo své kvality celkem 21 adeptů na plemeníky. V pestré kolekci hřebců byli značné rozdíly v připravenosti i v podaném výkonu. Zde je nutné poznamenat, že komise na I. předvýběru uděluje pouze doporučení a další pokračování je na zvážení majitele. Všichni hřebci byli dobře předvedeni a v dobré kondici. U čtyř hřebců komise vyjádřila jasné nedoporučení k postupu do druhého kola, u dalších šesti měla komise výhrady k fundamentu či exteriéru hřebce, navíc né všem nadějným hřebcům se vydařila skoková řada a diváci tak mohli vidět sérii opravných skoků.


Skokoví hřebci

  1. Callmann (Tallmann TN x Caradox)

  2. Cupido (Cornet de Luxe x Corrado II)

  3. 80/602 Delacroix (Diarado x Beethowen)

  4. Dincarro (Dinken x Carry)

  5. Conte Damiss (Contact Me x Chicago Z)

  6. 7/808 King Of Caballi (Warness ZH x Beethowen)

  7. Hero FHP (Heartbreak ZH x Caesar)

  8. Conthargon (Conthargos x Casall)

  9. 17/478 Lam Grado K (Lamaze TN x Amarillo)

  10. 45/800 Lord Veles (Veles XX x Lordano)

  11. 17/503 Ogar (Guidam Sohn x Cassilius)

  12. 80/443 Safinio OH (Pandrhola x Lord Weingard)

  13. Santiago (Stalypso x Quidam´s Rubin)

  14. Ortega TN (Origi D´O x Nabab de Réve)

  15. Hickstead Damiss (Hickstead White x Silvio II)

  16. Poker Love P (Poker de Mariposa x Krunch de Breve)

  17. Quairas (Quaid x Raphael)

  18. Reason Blue (Reason de Ganad x Chacco-Blue)

  19. Ultra Boy Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Andiamo)

Celý den probíhalo zároveň focení všech hřebců do katalogu. Fotografka Svatava Zaplatilová neúnavně fotila hřebce v zootechnickém postoji, v krásných pózách i při skákání ve volnosti. Majitelé se tak mohou těšit na profesionální prezentaci svých hřebců.


Majitelé a trenéři hřebců mají nyní měsíc na přípravu před II. Předvýběrem. Společně se tedy sejdeme v ZH Písek při II. Předvýběru, který se uskuteční ve dnech 24.-25.2.2023. Sobotní program pro diváky bude rovněž přenášen prostřednictvím EquiTv. Aktualizovaný seznam hřebců pokračujících do druhého kola i propozice na pátek a sobotu budou včas k dispozici zde na našem webu.



Text : Veronika Konvalinková

Foto : Svatava Zaplatilová

1 376 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page