top of page

I. předvýběr hřebců Písek


Ve čtvrtek 25.1.2024 se I. předvýběr hřebců do plemenitby přesunul do zemského hřebčince v Písku. Před zahájením předvádění mladých hřebců na tvrdém podkladu byl posouzen holštýnský hřebec 2978 Cantos 23 (Catoki x Contact Me), který bude v sezóně 2024 působit v inseminaci čerstvým spermatem.


Před komisi bylo předvedeno 11 adeptů na výběr do plemenitby pro plemennou knihu českého teplokrevníka. Sekci drezurních hřebců reprezentovali hannoverský hřebec Stardust (Secret x Wolkenstein II) a Fall in Love (Fürst Samarant x Astrix). Oba hřebci obdrželi doporučení k II. předvýběru. Ve skokové sekci se prezentovalo 9 hřebců, z nichž 5 náleželo k plemenné knize českého teplokrevníka. Komise při I. předvýběru uděluje pouze doporučení. U tří hřebců udělila komise záporný verdikt a další pokračování je na zvážení majitele.


  1. Fall In Love (Fürst Samarant z Assja po Astrix), HANN, Safinio s.r.o., Obořiště

  2. Stardust (Secret z Voldera po Wolkenstein II), HANN, Mgr. Hana Vašáryová

  3.  17/522 Calvados (Heartbreak ZH z Camelia po Crawfordastral), ČT, ZH Písek

  4. Cantosy (Cantos 23 z Stacy po Abke), OLD, Lukáš Zach

  5. Cassanova (Cassilius z Sisi po Acordino – T), ČT, MVDr. Denisa Němcová

  6. 91/921 Galandr – B (Galandro ZH z Cori - B po Comero), ČT, Bc. Barbora Bínová

  7. 16/58 Heartboy (Heartbreak ZH z Quatemal po Quirado), ČT, Zuzana Šlapalová

  8. 21/531 Louis – H (Lamaze TN z Dahlia Van Rossemhof po Filou Des Mesnils BD, ČT, Michal Hanousek

  9.  Nespresso Blanc Deluxe (Nevados S z Colier de Luxe), Westf, Dominika Hochmanová

  10. Royal White TN (Chacco – White z Lady Valerie TN po Cicero van Paemel), KWPN

  11. Velvet Black VDM (Parfait van het Schaeck z Elegance Blue VDM po Elvis ter Putte), BWP, Petr Doležal a Koen Vereeche


Všichni hřebci byli předvedeni ve výborné kondici a náležitě upraveni. Díky výborné organizaci ZH Písek se akce těšila velkému zájmu přihlížejících diváků z řad chovatelů ale i jezdců. Během obou kol předvýběrů zároveň probíhalo focení do katalogu v režii Svatavy Zaplatilové (SZ Foto). Majitelé se tak budou mít k dispozici profesionální prezentaci svých hřebců.



Calvados (Heartbreak ZH x Crawfordastral)

Zhodnocení obou předvýběrů z pohledu předsedkyně Rady plemenné knihy ČT Hany Civišové si můžete v záznamu poslechnout na EquiTV ZDE. Majitelé a trenéři hřebců již připravují své svěřence na II. předvýběr, který se uskuteční v ZH Tlumačov ve dnech 16.-17.2.2024. Sobotní program pro diváky bude přenášen prostřednictvím EquiTv. Aktualizovaný seznam hřebců pokračujících do druhého kola i propozice na pátek a sobotu budou včas k dispozici zde na našem webu.


text : Veronika Konvalinková

foto: Svatava Zaplatilová



Přihláška na II. předvýběr :

Přihláška na II předvýběr hřebců Tlumačov 2024
.pdf
Stáhnout PDF • 161KB







283 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page