top of page

II. Předvýběr hřebců - katalog

Aktualizováno: 17. 4. 2023



Vážení chovatelé, přinášíme vám katalog hřebců připravujících se na II. Předvýběr a podrobné propozice pro diváky i majitele koní. Akce je rozdělena na dva dny, v pátek 24.2.2023 proběhne v prostorách Zemského hřebčince Písek podrobné posouzení hřebců před komisí na tvrdém podkladě a následně budou na hale probíhat zkušební skoky ve volnosti. Sobota 25.2.2023 je určená hlavně pro diváky z řad široké veřejnosti. Hřebci budou předvedeni na ruce (dle počasí na venkovním předvadišti nebo na hale) a dále bude na programu skok ve volnosti, po kterém bude znám konečný verdikt vybrán x nevybrán. Diváci se rovněž mohou těšit na slovní komentář přeložený do češtiny. Bude nám ctí mezi komisi přivítat i posuzovatele z německého oldenburského svazu pana Dr. Andreho Hahna. Pro ty, co nemohou na předvýběr dorazit osobně, bude sobotní program přenášet EquiTv.


V pátek i v sobotu bude pro vás v domečku před halou připraven i stánek s prodejem oblečení. Za zvýhodněnou cenu si budete moci zakoupit spolkové bundy, trička, čepice i kšiltovky :o)


Pátek 24. 2.

  • Od 12,00 bude v kanceláři ASCHK (budova hřebčince 1. patro) probíhat kontrola průkazů (MVDr. Kotek). Proti průkazu obdrží majitel hřebce číslo a jeden výtisk katalogu.

  • Od 13,00 bude prováděno předvedení hřebce na tvrdém podkladu a hodnocení exteriéru komisí a zároveň kontrola identifikace

  • Od 16,00 bude v hale probíhat seznámení hřebců s prostředím v hale, předvedení hřebců ve volnosti a na skokové řadě, kde hřebci musí absolvovat minimálně tři pokusy, kdy poslední musí být na minimální výšce 110 cm – přítomnost majitele/zástupce majitele u skokové řady je přípustná pouze v pátek.

Sobota 25. 2. 2022:

  • Od 10,00 hodin začíná předvedení na tvrdém podkladu. Jedná se o krátké předvedení zejména pro diváky, koním budou udíleny body již při pátečním předvedení. V případě nepřízně počasí lze hřebce předvádět na ruce v hale. Hřebci budou předvedeni dle katalogových čísel.

  • Předvádění – zajišťuje pořadatel, hřebci budou opatřeni uzdečkou a otěžemi. Při skoku ve volnosti jsou povoleny chrániče pouze na předních končetinách. Hřebci budou předvedeni dle katalogových čísel.

  • Následně - Skok ve volnosti bude začínat po cca 30minutové pauze na oběd, po předvedení posledního hřebce na ruce, cca ve 12 hodin. Hřebci budou předvedeni dle katalogových čísel.

Po absolvování posledního hřebce proběhne zhodnocení. Komise bude pracovat ve složení:

  • Ing. Hana Civišová, Ph.D.

  • Luboš Kozák

  • Stanislav Hošák

  • Dr. Andre Hahn

  • Ondřej Nágr

Hřebci musí být předvedeni v dobrém zdravotním a výživném stavu, řádně vyčištěni a vychováni. Účast koní je na vlastní nebezpečí, tzn., organizátor nezodpovídá za případnou újmu na zdraví, majetku a jiné majetkové a nemajetkové újmy, které budou způsobeny Vám, Vašim koním, popřípadě je způsobí Vaši koně. Potvrzením účasti majitelé hřebců souhlasí s obsahem tohoto dokumentu, se zveřejnění osobních údajů v katalogu a s pořízením a zveřejněním fotografií a videozáznamů.


Děkujeme všem, kteří při práci s mladými koňmi nechají doma své psí kamarády.



Katalog_II předvýběr ČT_2023_web
.pdf
Download PDF • 2.10MB

954 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page