top of page

Jarní třídění v písecké odchovně



Dne 12.5.2022 proběhlo první letošní jarní třídění teplokrevných hřebečků v písecké odchovně. Krásné počasí přivítalo početnou diváckou kulisu a novodvorských stájích byly předvedeny ročníky 2021 a 2020. Kompletní výsledky naleznete v přiložených protokolech.

V ročníku 2021 zaujala komisi celkem sourodá a souladná kolekce hřebečků po otci Lamaze TN, kteří jsou všichni dobře narostlí v dobrém typu a nadprůměrní ve skoku a mechanice pohybu. Nejlépe hodnoceným hřebečkem ročníku 2021 se stal hřebeček Cyrius (Heartvit ZH x Cassini´s Son-T, chovatel a majitel: ZH Písek) s celkovým hodnocením 8,17 bodů. Skokem a mechanikou přesvědčil hřebeček Heartboy chovatelky a majitelky Zuzany Šlapalové po hřebci Heartbreak ZH z matky Quatemal po Quirado, který obdržel dílčí známku 8,42 a právem se stal nejlepším hřebečkem v ročníku dle hodnocení pohybu.

Dvouletý ročník čítal 13 hřebečků a nejlépe byli hodnoceni dva potomci hřebce Noowanda Semily. Hřebeček Nomád chovatele Petra Pose je z matky Baletka po Limited a hřebeček Veget z matky Vega po Coriano chovatelky Petry Boháčové byli hodnoceni známkou 7,67. Kombinaci nejlepší mechaniky a skoku předvedl hřebeček Skywalker-IN (Stalipso x Eibisch) chovatele Ing. Petra Zajíčka a obdržel známku 7,58.

Dále byly předevedeny klisny s hříbaty a chovatelé tak mohli shlédnout potomky po píseckých plemenících.

Po obědě se diváci i komise přesunuli do hřebčince, kde byl předveden tříletý ročník, který je již v přípravě na ZV. Předvedeno bylo dvanáct hřebečků a exteriérově nejpovedenější byl účastník předvýběru hřebců hřebec Maroko (I´m Jaguar x Guidam Sohn) s výslednou známkou 8,33, který byl společně s Gandalfem (Guidam Sohn x Limited, ch: Petr Kříž) hodnocen nejlépe i v mechanice a skoku, tedy 8,08.

Hřebci byli dobře připraveni, ve velmi dobrém výživném stavu a vše proběhlo bez problémů. Fotogalerii z celé akce pro vás připravila Ing. Veronika Konvalinková, ke shlédnutí bude v nejbližších dnech na FB spolku Český teplokrevník z.s. .

Těšíme se na vás na další chovatelské akci v ZH Písek


Ing. Hana Civišová, Ph.D.





Písek protokol TO 2019
.pdf
Download PDF • 2.67MB


Písek protokol TO 2020
.pdf
Download PDF • 2.98MB


Písek protokol TO 2021
.pdf
Download PDF • 2.50MB






























103 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page