top of page

Klisna Kontana šampionkou výstavy „KÔŇ 2022“

Aktualizováno: 17. 4. 2023

Úspěchem českého chovu a majitele skončil 19. ročník výstavy „KÔŇ 2022“ TRENČÍN-Nozdrkovce, pořádané Cedos, s. r. o., Trenčín a ZCHKS - družstvo, Topoľčianky. Tato tradiční výstava přilákala 57 koní různých plemen.


Klisna 90/200 Kontana ( po 1867 Przedswit IX MT/1867 Przedswit Jung a z klisny Komtessa po 2609 Przedswit Klam) chovu a majetku rodiny Richter z Janovic u Trutnova zaujala hodnotící porotu již v kategorii klisny Furioso, moravský teplokrevník, kde obsadila 1. místo. Posléze se stala šampionkou genových rezerv a do třetice komisi zaujala z 20 vítězů kategorií a stala se šampiónkou výstavy. Vítězství této klisny je i motivací pro chovatele tohoto tradičního kmene chovat tyto krásné a mnohostranné koně dál.


V hodnotící komisi působili prof. Ing. M. Halo, PhD., MVDr. J. Dražan, Ing. P. Görözdi, Ing. J. Kovalčík a Ing. V. Šmelko. Samotná výstava byla velmi kvalitně připravena a areál JK Cedos TN-Nozdrkovce je vhodnou náhradou za Trenčínské výstaviště, kde tato výstava začínala. (text a foto JaF)



78 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page