top of page

Oblastní přehlídky tříletých klisen zahájí na Ptýrově

Chovatelská sezona je již v plném proudu a tímto bychom vás chtěli pozvat na oblastní přehlídky klisen ročníku 2018 a klisen s hříbaty ročníku 2021. Veškeré informace o chovatelských akcích včetně kompletního kalendáře akcí naleznete v sekci Akce. Pro všechny přehlídky jsou již k dispozici Propozice a přehlídky jsou kvalifikační pro celostátní přehlídku tříletých klisen a klisen s hříbaty, která se uskuteční při Finále KMK skoky v Písku ve dnech 3. – 5. 9. 2021. Pro každou kategorii (tříleté klisny, hřebečci a klisničky) je ve finále připravena zajímavá finanční dotace a chovatelé obdrží podporu na celostátní přehlídce ve formě cestovného a ustájení zdarma.


První přehlídka se koná již tento týden ve čtvrtek (22. 7. 2021) na Ptýrově a je určena pro chovatele ze středočeského a severočeského kraje. Tato přehlídka bývá tradičně velmi obsazená, proto neváhejte se zasláním své přihlášky. V rámci všech přehlídek probíhá také zápis klisen do plemenné knihy, takže chovatelé mají možnost zapsat i své starší klisny zdarma. Za zápis mimo svod je účtován poplatek dle ceníku ASCHK.



Srpen bude chovatelskými přehlídkami plně nabitý a po Našiměřické výstavě koní (1. 8. 2021) se moravští chovatelé přesunou do Olomouce, kde bude probíhat dvoudenní výstava spojená s prezentací dalších plemen (6. – 7. 8. 2021). Dne 7. 8. 2021 budou vystavovat západočeští chovatelé své odchovance ve Svržně a pro východočeskou oblast připravili pořadatelé z JS Valdštejnská obora přehlídku v Sedličkách dne 15. 8. 2021. Jihočeská přehlídka spojená se zkouškami výkonnosti klisen se uskuteční v Písku dne 19. 8. 2021.









Ze všech uvedených přehlídek bude do finále kvalifikována 1/3 zúčastněných a přímo na místě obdrží majitelé koní přihlášku na celostátní přehlídku.

Těšíme se na vás, Vaše RPK ČT

76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page