top of page

Páteční Svržno

Aktualizováno: 20. 8. 2021

V pátek 6.8. uspořádali manželé Hanákovi ve Svržně na Domažlicku výstavu hříbat všech teplokrevných plemenných knih v rámci EU a výstavu hříbat CS. V otevřené kategorii se představilo 5 hříbat českého teplokrevníka, 2 hřebečci a 3 klisničky. Největší úspěch zaznamenal hřebeček Sweet Spook (Stalypso, 24/159 Vesna po Calanthano) chovatelky Jitky Tiché ze Srbic. Zvítězil ve třídě hřebečků EU, následně ve třídě všech hříbat EU a získal také titul nejvyšší, šampiona celé výstavy. Komise pracovala ve složení : Petr Ticháček, Kamila Starečková, Dušan Vantroba a Miroslav Koza.



V kategorii klisniček EU krásné třetí místo vybojovala Canta Violet (Cantos FHP, 91/12 Violetta po Volonter-T) chovu a majetku Zdeňka Hrnčíře z Proseče pod Křemešníkem.



Dobrý dojem zanechal také Ares (Dartoni, 22/621 Athéna po Phill) chovatelky Blanky Kovářové z Tachova, Lapithé (Warness ZH, 26/968 Elody po Phill) chovatelky Ivety Cepkové z Vysoké Libyně a Quentin (Caro ZH, 29/470 Citera po Gidran bernartický) chovu Ivy Vinšové z Bernartic.



179 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page