top of page

Skoková KMK jsou v druhé polovině

Aktualizováno: 27. 7. 2022

V úterý 19.7. se v areálu TJ Equus Kinsky konalo 5. kolo seriálu KMK. Kritéria mladých koní představují profesionální testaci mladých koní a slouží jako nástroj pro kontrolu užitkovosti a dědičnosti pro plemeno český teplokrevník. Před komisaře Romana Drahotu se v letním slunečném počasí na start postavilo celkem 115 dvojic, průběh celého dne mohli diváci sledovat osobně či z pohodlí domova prostřednictvím EquiTv.

Tsunami

Ve druhé polovině skokového seriálu KMK je stupeň náročnosti pro čtyřleté koně na úrovni ZL (110 cm). Nejlépe se parkur vydařil dvojici startující za JK Sport Pravčice. Kateřina Benediktová ukázala s klisnou 90/705 Tsunami (Cola x Edminton) velmi přesvědčivý výkon a s 25,1 body se umístila na prvním místě. O půl bodu méně získala od komisaře klisna Chacoon´s Ally-K (Chacoon Blue x Vals) s jezdkyní Kamilou Jančovou. První trojici se ziskem 24,4 bodu uzavírala Veronika Jelínková a klisna 90/702 Jamie HF (Galandro ZH x Federweisser).

Mugáno Novojičínský Espace Eldorado


Mezi čtyřletými hřebci a valachy byl nejlépe bodovaný hřebec Cosmopolitan LB (Contendro I x Calato) s jezdcem Josefem Lánským, souboj o prvenství byl velmi těsný neboť o výsledku rozhodla lepší známka za styl. Na druhém místě se tak se stejným ziskem 25,9 bodu umístila Kateřina Mestenhauserová a hřebec 13/143 Espace (Chin Champ´s Calando x Carismo). Třetí místo patřilo Veronice Jelínkové sedlající hřebce 2909 Mugáno Novojičínský HF (Lector van den Bisschop x Federweisser).

Lulu Hot Love Rock´n Artist


Pětileté klisny se prezentovaly na parkuru stupně L*. Nejvyšší známku obdržela oldenburská klisna Nella de la Baie po hřebci Glenfiddich VDL s Ondřejem Nágrem. Pouze 0,1 bodu dělilo od prvenství Matouše Kořínka a holštýnskou klisnu Universe Touch po United Touch S. Na třetí příčce se umístila klisna 90/447 Hot Love (Hickstead White x Quidam´s Rubin) s excelentní technikou skoku, kterou sedlal za JŠ Valdštejnská obora jezdec Václav Mládek. Čtvrté místo patřilo Kateřině Benediktové a bělce 90/540 Lulu (Lord Weingard x Clintord II). Ve velké konkurenci je třeba zmínit i Zdeňka Jarku, který s klisnou 90/628 Rock´n Artist (Aristo Z x Rock´n Roll) získal 25,1 bodu a hned za ním se umístila na celkově šestém místě Sylvie Horáčková a 90/445 Colaloca (Cola x Nerrado). Stejné bodové hodnocení měli klisny na sedmém a osmém místě. O něco málo lepší výsledek měla Hana Kopecká a 90/643 Lady Elizabeth R (Lord Weingard x Eibisch II), osmá příčka z celkového počtu dvaceti klisen patřila dvojici Vegrichtová Denisa a klisna 91/719 Go-Star (Go-On T.S. x Hawkeye (IRE)) .

Cool Wonder

V kategorii pětiletých hřebců a valachů své skokové schopnosti mezi sebou porovnávalo celkem 25 koní. Nejlépe si vedl Matěj Kotalík a oldenburský Chaccimo (Chaccato x Clarimo). Jaroslav Jindra velmi dobře předvedl holštýnského hřebce 2931 Pacific Blue (Plot Blue x Caretino), se kterým obdržel od komisaře 25,7 bodu. Na třetím i na čtvrtém místě se umístil Jan Chýle. O 0,1 bodu lepší výkon nad skokem předvedl hřebec Beaumont (Brantzau x Cassin 74), těsně za ním se na 4.místě umístil jeho stájový kolega, plemenný hřebec 2801 Cool Wonder (Cool Paradise x Beethowen).

Warrion Xawarna Varmon

Jako nejlepší šestiletá klisna předvedená na parkuru stupně S* byla Romanem Drahotou hodnocená hnědka 91/285 Varmon (Volonter-T x Heartbreak ZH), která s Václavem Horkým nastavila laťku hodně vysoko. Za dvojicí ze stáje JK Tandem se v těsném závěsu umístil Matěj Kotalík a hannoverská klisna Charlotte (Quaid FRH x Carebid), která komisaře zaujala dobrou jezditelností a velmi dobrou kvalitou odrazu. S hodnocením může být rovněž spokojená i jezdkyně Kateřina Veselovská, která si s šikovnou a obratnou klisnou 91/244 Xawarna (Warness ZH x Przedswit XVI-64) od komisaře zapsala k dobru 25,4 bodu. Na čtvrtém místě se známkou o 0,1 bodu nižší byla její polosestra 90/381 Warrion (Warness ZH x Quick Lauro Z), kterou za JK Haná sedlal Zdeněk Jarka.

Volis

V soutěži pro šestileté hřebce a valachy se všichni těší na kvalitní a již profesionální výkony, ne jinak tomu bylo i v Hradištku u Sadské. Mezi hřebci přeci jen se známkou 25,8 bodu více vynikl hřebec Caruso 437 (Caruso x Carpalo) a jezdec Matěj Kotalík, pro kterého to jistě byl i moc pěkný narozeninový dárek. Druhou příčku obsadila zaslouženě Nina Štiková s Little Lennoxem (Lennox x Nabab de Reve) reprezentující stáj Opatrný Hořovice. Na třetím místě se shodnou známkou 25,6 bodu byl Zdeněk Hrnčíř a jeho plemenný hřebec 2718 Volis FHP. Českého teplokrevníka a ZH Tlumačov úspěšně reprezentoval i Zdeněk Žíla a hnědák 90/357 Lodit (Lord Weingard x Catango Z), s nímž se známkou 25,4 bodu obsadil celkově čtvrté místo.

Lodit


text : Veronika Konvalinková

fotografie : Martina Kůstková

159 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page