top of page

Výstava hříbat a tříletých klisen Svržno s rekordní účastí



Spolek chovatelů sportovních koní, Svaz chovatelů CS koní v ČR a Stanice hřebců Pernarec uspořádali v sobotu 12.8.2023 již devátý ročník Výstavy hříbat a druhý ročník výstavy tříletých klisen. Pro koně plemene český teplokrevník se jednalo o západočeské oblastní kolo s možností kvalifikace do celostátního finále. Diváci mohli sledovat akci prostřednictvím ClipMyHorse.TV a nutno podotknout, že i na místě konání akce se sešli diváci v hojném počtu. Pan Bedřich Hanák měl největší zásluhu na tom, že se do Svržna sjel rekordní počet majitelů hříbat ročníku 2023 a díky sehranému organizačnímu týmu běžela celá akce dle předem stanoveného harmonogramu.


Před komisi ve složení : Karel Lacina (EU), Petr Ticháček (CS) a Jakub Štěrba (ČT) se prezentovalo 41 hříbat, která byla rozdělena dle plemenné příslušnosti do tří kategorií - EU, CS a ČT. Jistou zajímavostí je, že i přes vysokou účast měli plemenní hřebci na výstavě maximálně dva potomky. Třemi potomky byl na výstavě zastoupen hřebec Toohey Van de Reesterhof Z (o: Tangelo VD Zuuthoeve, m: Choice Z po Chellano Z). Plemennou knihu českého teplokrevníka reprezentovalo šest klisen s hříbaty. Jako nejlepší z nich byl vyhlášen hřebeček Caragi SLK z chovu paní Susane Leuchter. Gratulujeme!


O prvenství mezi tříletými klisnami plemene český teplokrevník se utkaly čtyři klisny. Všechny účastnice byli profesionálně předvedené a v dobré kondici. Korektním exteriérem a dobrou mechanikou pohybu nade všemi vynikla Noo-Noomini z Hájů po Noowanda Semilly z chovu Ing. Marcely Šímové a Rodinné farmy Cheb Háje. Gratulujeme!


Prosíme majitele koní umístěných na prvních třech místech při oblastních přehlídkách, aby potvrdili účast svých koní na celostátním finále, které proběhne v neděli 3.9.2023 v ZH Písek. Pro kompletní sestavu nás ještě čeká výstava v Sedličkách 16.8. a v Písku 17.8.2023.


Výsledky

Klisničky ročník 2023 :

  1. Valerie po Night or Day z matky Very Nice po Zackman M

  2. Rebellion Heart po Heartvit ZH z matky 81/274 Rebelka G po 1485 Hary

Hřebečci ročník 2023 :

  1. Caragi SLK po Cannon Reuvekamp´s Z z matky Tamara SL po Texas Boy SL

  2. Coudy Mer. po Cornet Cassini HF z matky 29/731 Jasmine po Jasper´s Boy

  3. Friscanti Mer. po Frisco z matky Amadea po Cool Paradise

  4. Cupkake VV po Carambol RS z matky Ciferdy po Upgrade

Tříleté klisny ročník 2020 :

  1. 22/126 Noo-Noomini z Hájů po Noowanda Semilly z matky Rimini-T po Acordino-T

  2. 91/892 Kolette de la Bolt po Chico´s Boy z matky 9/681 Kayla In po Silvio II

  3. 2/351 See You Again Insprav po Porthos M z matky Seventeenka po Suestado

  4. 26/660 Kleité po Go-On T.S. z matky 26/819 Catty po Quoniam pecínovský




Celý den neúnavně dokumentovala Martina Kůstková https://eu.zonerama.com/MartinaKustkova/1035518

315 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page