top of page

Vysoká kvalita klisen na ZVK Tlumačov

Aktualizováno: 17. 4. 2023

Ve středu 7.9.2022 uspořádal ZH Tlumačov zkoušky výkonnosti tříletých klisen. Komisi ve složení : Stanislav Hošák, Petr Rydval a Richard Novák se předvedlo celkem 12 klisen. Již při úvodním skoku ve volnosti bylo jasné, že laťka kvality bude nastavena hodně vysoko.

Acorada

Vítězkou zkoušek se stala Acorada de Semilly po Cornet de Semilly z matky Agata po Acorado. Klisna v majetku paní Martiny Horáková byla hodnocena známkou 9,5 za skokové schopnosti od všech tří komisařů a za styl a techniku skoku získala dvakrát 9,5 bodu a známku 10 od pana Rydvala. Mechanika pohybu u této klisny vynikala zejména ve cvalu, za který obdržela dvě devítky a s celkovou známkou 8,64 bodu se stala vítězkou zkoušek a právem si vysloužila zápis do akceleračního programu.

Calgeri-P

Druhou vysoko hodnocenou klisnou byla 90/769 Calgeri-P, kterou jsme rovněž mohli vidět ve finále přehlídky tříletých klisen. Tato hnědka z chovu pana Antonína Pospíšilíka pochází po hřebci 1746 Chico´s Boy z matky 57/959 Galaxie P po Al Campo. Zde komise hodnotila nejvyššími známkami mechaniku pohybu ve cvalu a pracovní ochotu i charakter v drezurní úloze. S celkovou známkou 8,45 bodu byla klisna zapsána do akceleračního programu.

Alrista

Spokojený s výkonem své klisny může být i pan Zdeněk Jarka. Bělka 89/781 Alrista po Aristo Z z matky 70/196 Majka po Catango Z získala v celkovém součtu krásných 8,37 bodu. Při skoku ve volnosti komise devítkami nešetřila a klisna získala známku 9,0 od všech tří komisarů za skokové schopnosti i styl a techniku skoku. Matka klisny má vlastní výkonnost S** v parkurech a ze stejné rodiny pochází například i dvojnásobný vítěz MČR ve všestrannosti - 71/458 Dallas (Patcher x Diktant-57) Těšíme se, že tuto nadanou klisnu uvidíme v příštích letech v parkurových kolbištích.



_zaznam_souhrn
.pdf
Download PDF • 1.62MB

_protokol
.pdf
Download PDF • 1.87MB



Fotografie : Ivana Maršálková

Text : Veronika Konvalinková

178 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page