top of page

Zkoušky výkonnosti klisen na Mustangu 30.8.2022

Aktualizováno: 17. 4. 2023

Na konci srpna se v areálu Stáje Mustang s.r.o. uskutečnily zkoušky výkonnosti klisen. Před komisi ve složení : Stanislav Hošák, Jan Míček a Richard Novák bylo předvedeno celkem 15 tříletých klisen. Domácí stáj prezentovala čtyři mladé naděje a stejně početně zastoupené byly i klisny paní Martiny Žilinské.


Vítězkou zkoušek se stala hannoverská hnědka Thalia (Calox x Fidji du Fleury) z chovu paní Žilinské, která již na svodu byla hodnocena známkou 8,14 za exteriér a v Mustangu své kvality jen potvrdila. Devítky získala od všech komisařů za mechaniku pohybu ve cvalu a pracovní ochotu při drezurní úloze. Vysoko hodnocena byla i za zkušební skok (8,5-8,5-9,0) a známky 8,5 shodně získala i za skokové schopnosti a mechaniku pohybu v klusu. Výsledné hodnocení 8,52 bodu a zápis do akcelerečního programu českého teplokrevníka. Gratulujeme.


Druhou vysoce hodnocenou klisnou byla 79/749 Aquida-K (Quaid x Anrista). Klisna z chovu ZS Bruzovice je zapsaná jako slovenský teplokrevník, za výkon byla hodnocena celkovou známkou 8,46 bodu. U komisařů byla obzváště vysoko hodnocena za skokové skokové vlohy. Známky 9,5-9,5-9,0 bohužel nestačili kompenzovat průměrnou mechaniku pohybu.


Jako třetí nejlepší klisna zkoušek byla hannoverská Tifanny (Calox x Plural) z chovu paní Žilinské. Klisna vynikla hlavně pracovní ochotou a charakterem při drezurní úloze (9,0-9,0-9,5) i při zkušebním skoku, za který obdržela devítky od všech komisařů. Při hodnocení mechaniky pohybu získala shodně známky 8,5 za předvedení v klusu i ve cvalu. Výsledná známka 8,43 bodu jí zajistila zápis do akceleračního programu českého teplokrevníka.


Dvě klisny ze svého chovu dovezl na Mustang i pan Radek Vitásek. O pár bodů byla hodnocena lépe hnědka 79/747 Verenis (Cerebis x Rainbows For Life), která předvedla velmi vyrovnaný výkon. Komise ocenila hlavně skokové schopnosti a předvedení nad zkušebním skokem. Výsledné hodnocení bylo krásných 8,18 bodu. Hned za ní se umístila stájová kolegyně 79/743 Quo Vadis RVP (Quaid x Refürstinels). Tato hnědka získala na svodu excelentních 8,56 bodu za exteriér. Dobrou mechaniku pohybu předvedla i na zkouškách, ovšem komise jí vysoko hodnotila převážně za skokové vlohy, kde za styl a techniku skoku získala devítku od všech komisařů.


Zápis do akceleračního programu se vydařil i klisně 79/712 Charlotte (Charm Art x Ludwig von Bayern) z domácí Stáje Mustang. Tato klisna vynikla zejména svými skokovými schopnostmi, které komisaři shodně ohodnotili známkou 8,5 a vysoko byla hodnocena i za styl a techniku skoku (8,5-8,5-8,0). Výsledná známka za výkon na zkouškách 8,12 bodu.


Protokol ze zkoušek a souhrnné hodnocení je k dispozici níže.


text : Veronika Konvalinková

foto : Ivana Maršálková

_protokol (3)
.pdf
Download PDF • 2.10MB

_zaznam_souhrn (2)
.pdf
Download PDF • 1.62MB



143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page