top of page

ZZV tříletých klisen Cejsice

Aktualizováno: 17. 4. 2023

Již známe finalistky KMK i přehlídky tříletých klisen a klisen s hříbaty. Měsíce srpen a září jsou však pro tříleté klisny důležité nejen z hlediska exteriéru, ale také z pohledu výkonnosti. V úterý 23.8.2022 se chovatelé a majitelé klisen sešli ve Stáji Cejsice u Vimperka. Filip Žlábek se dlouhodobě specializuje na výcvik mladých koní, takže profesionální příprava v domácím prostředí byla na klisnách poznat na první pohled. Zkoušky výkonnosti, na které bylo nahlášeno 8 klisen, posuzovala komise ve složení : Václav Horký, Jakub Štěrba a Zdeněk Hrnčíř.

Quida

Vítězkou zkoušek se stala klisna 80/388 Corneta de Semilly-M (Cornet de Semilly x Coupie) z chovu paní Lenky Kadlecové, komisi zaujala hlavně mechanikou pohybu v klusu a ve cvalu. Jako druhá nejlépe hodnocená klisna byla vyhlášena 27/500 Quida (Guidam Sohn x Drosselklang II) z chovu pana Straky, která od komise obdržela celkem 8,52 bodu a vysloužila si tak zápis do akceleračního programu. Vysoké známky obdržela zejména za skokové schopnosti a mechaniku pohybu ve cvalu.


Dalších šest klisen bylo po zkouškách zapsáno do hlavní plemenné knihy. Plemennou knihu ČT reprezentovaly klisny 18/646 Ellia , 18/685 Babočka , 9/898 Tulipea-ŠK, 91/863 Ascalla LP a 18/680 Carmen. Na našem facebooku se můžete těšit na kompletní fotogalerii od Martiny Kůstkové.


Upozorňujeme majitele klisen, že na zkoušky je nutné hlásit se přímo pořadateli zkoušek. Termíny na měsíc září naleznete u nás na webu https://www.ceskyteplokrevnik.cz/akce .



_protokol Cejsice
.pdf
Download PDF • 2.27MB

rM_ZZVKs_souhrn_2022 Cejsice
.pdf
Download PDF • 1.79MB

Text : Veronika Konvalinková

Fotografie : Martina Kůstková

156 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page