top of page

ZZV Lučina

Aktualizováno: 29. 9. 2021

Severomoravské zkoušky výkonnosti tříletých klisen proběhly 21.9. ve stáji Mustang Lučina. Komise pracovala ve složení : Stanislav Hošák, Jan Míček a Richard Novák. Posuzovala 7 klisen, které všechny příslušely k hannoverské plemenné knize. Čtyři klisny se narodily po hřebci Quaid, zbylé 3 hřebcích Quincy, Ogano a Weltmeyer.

Zvítězila s výkonem 8,93 bodu skvěle se prezentující klisna Quarada (Quaid, 65/329 Granada po Graf Czech), chovu a majetku stáje Mustang, které patřilo šest ze sedmi předvedených klisen. Otec Quaid už byl představen jako otec vítězky klisen v Tlumačově, matka Granada chovu JS Veveří šla S* pod René Olšákem, ale většinu své sportovní kariéry absolvovala pod Patricií Brusovou. Z jejích potomků v chovu lze vzpomenout Arafata po Anchorege (skok S**), Drosselgranda (Drosselklang II) skok L** a hlavně plemeníka 1738 Carison (Campbel) s výkonností T** . Bába Amazonie II dala několik sportovních koní ve skákání i drezuře.




Druhá se umístila s výsledkem 8,50 bodu Quincess (Quincy, Cassina po Cassini II) a třetí klisnou se zápisem do akceleračního programu byla Quarnia (Quaid, Carnia po Cambel Czech) všechny tři klisny pocházely z chovu stáje Mustang. Zbytek klisen postoupil s hodnocením 7,51-7,89 do hlavní plemenné knihy.


5181 Quaid




56 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page