top of page

ZZV M.Lázně

Ve čtvrtek 16.září proběhly díky Janě Stébelské a Ondřeji Nágrovi zkoušky klisen pro Karlovarský a Plzeňský kraj v Mariánských Lázních. Majitelé k nim připravili devět klisen. Osm se jich účastnilo ZZV pro českého teplokrevníka a jedna pro slovenského teplokrevníka -cs. Čtyři klisny patřily k posledně jmenované plemenné knize, 4 k českému teplokrevníku a jedna k westfálskému teplokrevníku. Tři klisny se narodily po holandském teplokrevníku Guidam Sohn a dvě po I´m Jaguar. Po jedné klisně měl ve zkouškách Caro ZH, Carebis, Chacoon Blue, Go-On T.S. Všechny klisny požadavkům zkoušek vyhověly. ZZV v rámci českého teplokrevníka hodnotila komise : Ing. Hana Civičová, Zdeněk Hrnčíř a Petra Vraná. PK slovenského teplokrevníka vyslala do Mariánských Lázní Kamilu Starečkovou a Davida Vacka. V rámci PK ČT byla nejlépe hodnocena s 8,09 body ryzka 80/172 Cinnamon Doth (Guidam Sohn, Casdorffina Donth po Cassdorf) chovu a majetku Daniely Donthové z Rosnic. Tako klisna zvítězila jako hříbě na výstavě klisniček v Tachově 2018. Její sedmiletá matka startuje druhým rokem ve sportu.


Druhá se umístila s výsledkem 7,93 bodu 22/100 Gartana z Hájů (Guidam Sohn, 9/505 Rimini-T po Acordino-T) chovatelky a majitelky Lucie Šímové z Chebu.


Třetí místo patřilo westfálské klisně Chacoons Ally-K (Chacoon Blue, 21/573 Ally po Vals) chovatelky a majitelky Kamily Jančové z Tachova.



Čtvrtá se umístila 80/150 Candirra (Carebis, 29/467 Saphira AC po Acordino-T) chovatelky Martiny Kotrbové, v majetku Veroniky Maříkové z Čížebné.



Pátá skončila 91/812 Go-Linka (Go-On T.S., 44/621 Cool Pralinka po Cool Paradise) chovatelky a majitelky Anny Marie Bossové.


Šestá byla 26/617 Chantall (Guidam Sohn, Chanell z po Chardonnay Z chovu a majetku Martina Rýdla z Rochlova.



Sedmé místo patřilo klisně 25/417 Nota (Caro ZH, 25/961 Sonata po Puschkin) chovu a majetku Jitky Nekolové z Nezvěstic.


Osmé místo získala 80/190 Blueberry N (I´m Jaguar, Bukalino po Manhattan) chovu a majetku Evy Šimáčkové z Nebanic.


Slovenská klisna v ZZV CS 80/97 Inka po I´m Jaguar v chovu Dany Zoubkové získala 8,46 bodu. U všech klisen veřejnost slyšela slovní hodnocení od předsedkyně rady plemenné knihy českého teplokrevníka, ing. Hany Civišové.

122 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page