top of page

ZZV Sedličky

Čtvrtek 16.9. patřil kromě západočeských zkoušek výkonnosti také těm východočeským. Do Sedliček u Jičína se sjelo 11 klisen. Šest příslušelo k českému teplokrevníku a 5 ke slovenskému teplokrevníku-cs. Pouze Aristo Z měl ve zkouškách 2 dcery , ostatní plemeníci byli zastoupení jediným potomkem : Monaco, Quaid, Capibara, Chiron, Diktant slatiňanský , Caruso, Tiznit, Belendek. Do akceleračního programu postoupilo 5 klisen, 6 se jich posunulo s hodnocením 7,26-7,97 do HPK.

Se ziskem 8,37 bodu zvítězila ryzka 43/830 Alfa (Aristo Z, 43/860 Cavaleria po Comero) chovu a majetku JŠ Valdštejnská obora. Výborně se pohybující klisna na sebe upozornila už při oblastní přehlídce tříletých klisen, je škoda, že majitelé nevyužili možnosti zúčastnit se finále. Aristo Z byl ve sportu dostatečně prověřen a i jeho dcery už dosáhly úrovně T** (Orida-M, Asile de Paix P.) Matka Alfy, klisna Cavaleria dosáhla ve skákání výkonnosti T** pod Petrem Vančurou. Ve sportu už má dceru Certinu po Cartouche, startující ve všestrannosti do úrovně L**. Bába Fauna K dala kromě Cavalerie dceru Afroditu (Amarillo) skákající na úrovni S*.


Druhá se s výsledkem 8,27 bodu umístila 45/737 Mia Bella (Monaco, 45/614 Madison po Volonter-T) chovatelky a majitelky Jitky Vachulkové. Otec Monaco byl pronajat z hřebčína Sprehe a zvítězil v testu hřebců roku 2016. Matka Madison ve sportu testována nebyla, ale bába Maruška chovu Jana Bubna dosáhla výkonnosti ST ve skákání a L v drezuře. Třetí skončila s 8,19 body tmavá ryzka 43/826 Honda (Aristo Z, 45/628 Horda po Quidam) chovatele a majitele Otakara Vondrouše.


Do akceleračního programu se dále dostaly klisny 79/687 Queene-DT (Quaid, Faraday po Hombre) chovu a majetku Daniely Douchové a 80/55 Kordula (Capibara, 45/690 Katty po Landos) v majetku Martiny Studnikové. Zajímavostí zkoušek bylo, že v nich startovalo několik potomků po už nežijících plemenících. Ze zmražené dávky zde byla prezentována dcera militaristy Tristana (Diktanta slatiňanského), nebo dcera plnokrevného Belendeka.

70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page