top of page

Registrace hříbat a zápis klisen ČT v roce 2023

Aktualizováno: 25. 7. 2023


Vážení chovatelé českého teplokrevníka, vzhledem k tomu, že nám záleží na dobré informovanosti chovatelů koní plemene český teplokrevník, dochází v těchto dnech k aktualizaci členské základny a obesílání členů spolku formou dopisu.

Český teplokrevník z.s (SČT) je na základě uzavřené smlouvy s ASCHK ČR, jako držitelem titulu uznaného chovatelského sdružení (UCHS), odborným spolkem pro plemeno ČT. Členstvím v SČT získáváte celou řadu výhod :

  • Automatické členství v rámci ASCHK, na něž jsou vázány 50% členské slevy na registrace hříbat, zápisy klisen a další chovatelské úkony.

  • Předplatné časopisu KONĚ

  • Zasílání tištěné Ročenky ČT a barevného Katalogu plemenných hřebců ČT pro daný rok.

  • Pravidelné informace z chovatelského spolku zasílané na zadanou e-mailovou adresu

  • Informační servis pro chovatele prostřednictvím webu a sociálních sítí

  • Individuální pomoc při řešení problémů.

Ze sazebníku ASCHK pro rok 2023 vyplývá, že členská sleva na registraci hříběte je 750 Kč a sleva na zápis klisny 700 Kč ve srovnání s cenou pro nečleny.


Spolek Český teplokrevník z.s. byl založen v roce 2020 všemi tehdejšími sedmi členy Rady plemenné knihy ČT a o rok později byl na valné hromadě ASCHK přijat jako řádný člen a stal se odborným spolkem pro plemeno ČT. Členský poplatek v SČT pro rok 2023 byl stanoven na 600 Kč. Chovatel hříběte narozeného v rámci plemenné knihy ČT samozřejmě nemusí být členem SČT, připravuje se pouze o možnost využití slev a zasílání informací.


V případě, že se vám narodí hříbě, měli byste modrou část připouštěcího lístku zaslat některému z pracovníků provádějících označování a registrace hříbat ČT nebo se s hříbětem zúčastnit oblastní přehlídky. Více podrobností o registraci hříbat ČT naleznete ZDE v článku.


Pro zápisy klisen a registrace hříbat na rok 2023 proběhlo v rámci ASCHK poptávkové řízení a v letošním roce tedy mohou provádět registrace hříbat a jejich označování níže uvedené firmy resp. osoby:

  • spolek Český teplokrevník z.s. (členky RPK ing. Hana Civišová, PhD a mgr. Kateřina Hanušová)

  • firma Equiservis Konzulent, s.r.o. (Luboš Kozák, Jan Chýle, ing. Otakar Vondrouš, ing. Petr Rydval, Michaela Kodadová, ing. Jan Šíma, Jan Míček, Stanislav Jílek, ing. Šárka Pospíšilová)

  • Stanislav Hošák

  • MVDr. František Horník

  • Ing. Jiří Holík

Potřebujete-li zapsat klisnu do plemenné knihy ČT, můžete se zúčastnit oblastních chovatelských akcí a nechat ji zapsat na místě nebo oslovit některého z výše uvedených pracovníků a kromě nich i kteréhokoli z dalších členů RPK ČT.


V roce 2023 bude na všech chovatelských akcích jako jsou oblastní přehlídky, zkoušky výkonnosti 3letých klisen a kvalifikace KMK ve skocích i drezuře přítomen některý z pracovníků provádějících zápisy klisen do PK ČT. Hříbata je možné registrovat na všech oblastních přehlídkách, kde budou současně vybírány i 3leté klisny a letošní hříbata postupující na celostátní finále v Písku. V takovém případě hradí chovatel pouze poplatek spojený s registrací či zápisem dle sazebníku ASCHK.


Pokud nechcete svoji klisnu či hříbě převážet na některou z chovatelských akcí, kontaktujte vámi vybraného pracovníka ze seznamu osob provádějících registrace hříbat nebo zápisy klisen. Po jeho návštěvě ve vaší stáji budete ASCHK hradit poplatek za úkon a pracovníkovi náklady na cestovné.


Nejdůležitější informační zdroje:


Na stránkách spolku SČT – www.ceskyteplokrevnik.cz pro Vás chystáme ještě sekci ,,Nejčastější dotazy" , kterou spustíme co nejdříve. Můžete se obracet i na garanty své oblasti, kontakty na ně naleznete níže v TOMTO odkazu.



Vše nejlepší do budoucna ve vašem chovu koní plemene český teplokrevník vám přejí

všichni členové RPK českého teplokrevníka:

ing. Hana Civišová

PhD. mgr. Kateřina Hanušová

ing. Jakub Štěrba

Zdeněk Hrnčíř

Jan Chýle

Stanislav Hošák


a předsednictvo spolku Český teplokrevník z.s.

Jan Chýle

ing. Hana Civišová, Ph.D.

ing. Veronika Konvalinková

Pavel Holešovský

ing. Veronika Prokešová




Plné znění dopisu :

DopisčlenSČT
.pdf
Stáhnout PDF • 118KB

Sazebník poplatků ASCHK :

Sazebnik-poplatku-2022_06_01
.pdf
Stáhnout PDF • 138KB

603 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page